top of page
Caută
office178717

Nu există vaccinare obligatorie pentru personalul de îngrijire la domiciliu!

Actualizată în: 22 apr. 2022

Vaccinarea obligatorie


Am primit următoarele informații de la Ministerul Federal al Sănătății:


"Obligația de vaccinare de la § 20a IfSG se referă la activitățile din anumite facilități și companii, gospodăriile private (în măsura în care nu există un model de angajator conform § 20a paragraful 1 fraza 1 numărul 3 litera f IfSG), care angajează îngrijitori individuali, nu sunt incluse. Cu toate acestea, clienții au libertatea de a solicita vaccinarea și de a condiționa angajarea unui lucrător de îngrijire de statutul de vaccinare respectiv."


Niciun îngrijitor pentru îngrijirea în comunitatea de domiciliu (așa-numita îngrijire de 24 de ore) nu este acoperit de obligația de vaccinare legată de instituție. Potrivit Bundesverband für häusliche Betreuung und Pflege e.V. (VHBP), modelul juridic al activității lor (detașare sau activitate independentă) este, de asemenea, irelevant. (VHBP) nu joacă niciun rol.



Reguli 3G (Vaccinat, vindecat sau testat) la locul de muncă

Regulamentul de acces "3G" a intrat în vigoare în toate locurile de muncă la nivel național începând cu 24 noiembrie 2021. La intrarea la locul de muncă, angajatorii și angajații trebuie să aibă asupra lor dovada vaccinării sau a convalescenței sau un certificat actual al unui test coronarian negativ. Termenul "angajat" se referă la toate persoanele definite ca atare în conformitate cu secțiunea 2 alineatul (2) din Legea privind sănătatea și securitatea la locul de muncă. Aceasta include persoanele asimilate angajaților în sensul secțiunii 5 subsecțiunea 1 din Legea privind Tribunalul Muncii. Sunt excluse de aici persoanele angajate la domiciliu și asimilații acestora.


Potrivit informațiilor noastre, Ministerul Sănătății a solicitat o formulare mai clară a legii, deoarece situația "lucrătorilor de îngrijire la domiciliu" nu a fost clarificată în mod clar. În prezent, presupunem că lucrătorii de îngrijire pe care îi plasăm se încadrează în termenul "lucrători la domiciliu și asimilații acestora" și că regula 3G nu trebuie aplicată din acest motiv.




8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page