top of page
Sommerfest_2014_München_(Small).webp

Drumul meu

Unternehmensgeschichte

Infiintarea agentiei Vis-à-Vis

1998

Inca din 1990, de cand am venit in Germania, mi-am dorit sa construiesc o lume fara granite, o punte intre popoarele din Europa de Est si Europa de Vest. Timp de peste 100 de ani, doar Diakonia si Caritas se ocupau cu medierea de baby-sitter cu scopul interactiunii culturale intre tarile din vest. Deoarece nu existau suficiente gradinite, multe familii aveau nevoie de baby-sitter. Fiind acasa cu un copil prescolar, am infiintat firma Vis-a-Vis folosind contactele si retelele existente in Romania. In urmatorii ani, am intermediat in Germania peste 500 de baby-sitter din Europa de Est.

Vis-à-Vis24: Trecerea de la Baby-sitter la ingrijitori pentru Seniori

2007

In timpul unei spitalizari in clinica Diakonissenhaus din Augsburg am stat in aceeasi camera cu doua doamne in varsta, cu dementa. Copiii lor erau plecati in strainatate  si ele nu puteau sa mai locuiasca singure acasa. Ma intrebau tot timpul "Cand plecam acasa?". Aceasta experienta a declansat in mine dorinta de a oferi sprijin seniorilor din Germania, dar in acelasi timp si romanilor doritori sa isi asigure un venit mai bun decat in tara, motiv pentru care am schimbat numele companiei mele din Vis-à-Vis in Vis-à-Vis24.

Cum am ajuns de la un singur om la o echipa

2012

În primii 9 ani am reusit, pe langa jobul de Mama, sa inteleg si sa aduc impreuna oameni din culturi diferite. In 2012 am trecut de la "home office" la un birou in Martinipark in Augsburg impreuna cu prima angajata. La acel moment aveam 30 de clienti si 60 de ingrijitoare. Jan, fiul meu, a studiat Economie si Psihologie Organizationala, ceea ce a fost de un real folos pentru a profesionaliza aceasta firma. Astazi, dupa 15 ani, Vis-a-Vis24 are 300 de clienti la care lucreaza 600 de ingrijitori. Eu impreuna cu cei 20 de angajati, impartim bucuria viziunii mele de la inceput: de a sprijini oamenii in momentele dificile din viata si de a aduce mai aproape estul si vestul.

Infiintarea Germania24 prin Jan Roth

2016

În 2016, fiul meu, Jan Roth, a infiintat prima sa companie "SC SENIORGERMANIA24 SRL". In prezent, este unul dintre partenerii de cooperare al firmei Vis-à-Vis24 si singurul care ofera ingrijitorilor romani posibilitatea de a presta servicii de ingrijire in Germania in calitate de francizati (PFA / Gewerbe).

Infiintarea Asociatiei Pflegeakademie by Carmen Roth

2021

De la inceput am luptat pentru legalitate si pentru drepturile ingrijitorilor. Pentru mine a fost si este important sa stiu ca Oamenii care sunt intermediati prin firma mea au un loc de munca bine platit, sunt respectati si si revin cu placere la firma in care are au incredere. In acelasi timp, imi doresc ca si clientii nostri din Germania sa fie ingrijiti cat mai profesional. Ca si profesor de biologie am apreciat intotdeauna importanta educatiei. Din acest motiv am contribuit la dezvoltarea unui program de formare care permite tuturor ingrijitorilor atat din Romania, cat si din alte tari sa isi continue educatia si calificarile cu un certificat universitar german.

Astazi privesc inapoi si ma gandesc:

 

Munca mea a fost pentru mine mai mult decat o simpla mediere. Reflectia si punerea sub semnul intrebarii a propriilor mele actiuni mi-a imbogatit intotdeauna viata. Mi-am urmarit propria filozofie si astazi mi se permite sa transmit mai departe cunostintele pe care le-am dobandit in relatiile cu oamenii. Pentru mine, a aduce oamenii impreuna inseamna sa-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac. Nu este vorba doar de medierea unui contract de servicii, ci si de perioada de dupa medierea contractului. Timpul pe care doi oameni il petrec impreuna. Este vorba despre crearea de spatii interpersonale, despre relatia fragila dintre doi oameni care impart acelasi spatiu timp de luni sau ani, ca intr-o familie. Este vorba despre apropiere si distanta. Este vorba de a simti nevoile celeilalte persoane. Este vorba despre a trai si a muri cu demnitate. Este vorba despre a ne ajuta reciproc - despre a da si a primi. Este vorba despre toate acestea pana la ultima suflare. Conteaza cine isi asuma responsabilitatea pentru anii de apus ai parintilor in locul propriei fiice sau al propriului fiu. Sa gasesti mereu persoana potrivita intr-o agentie de recrutare este o mare provocare, dar aduce si multa bucurie.

Astazi stiu ce inseamna succesul: sa iti construiesti propria fericire pe fericirea celorlalti.

Carmen Roth

Presedinta Pflegeakademie

Carmen Roth Foto Oktober 2019 (Medium).w
bottom of page